De expansiedrift van Yang Ming kent even geen grenzen. Het Taiwanese bedrijf chartert vijf nieuwe schepen van 11.000 teu van de Japanse firma Shoei Kisen (te bouwen bij Imabari) en huurt nog eens vijf schepen van 12.000 teu van de Griekse rederij Costamare, besteld in juni bij Jiangsu Yangzijiang. De bedoeling is dat de tien schepen de vloot in 2020 en 2021 gaan versterken, en hun plaats innemen op de route tussen het Verre Oosten en Noord-Amerika.

De stappen volgen op de goedkeuring van de raad van bestuur van de Taiwanese rederij voor de verdere vernieuwing van de vloot. In het uitbreidingsplan is ook opgenomen dat de Taiwanese carrier later dit jaar zelf tien kleinere schepen van 2.800 teu zal bestellen voor intra-Aziatische lijndiensten. De nieuwe schepen vervangen de vaartuigen die op het punt staan ​​om te worden ingehuurd of de komende twee tot drie jaar ‘met pensioen gaan’.