De ineenstorting van Hanjin Shipping bracht Danaos in zwaar weer, met als resultaat een schuld die opliep tot 2,2 miljard dollar. Volgens een persbericht is de Griekse containerschip-eigenaar nu met kredietverstrekkers een herfinancieringsplan overeengekomen. De grote schuldenlast zou tegen het einde van het jaar aflopen, maar met de nieuwe kredietovereenkomst heeft de rederij de kapitaalstructuur en schuld verminderd met ongeveer 550 miljoen dollar.

‘De uitgebreide schuldherfinancieringsovereenkomst is het resultaat van een langdurig onderhandelingsproces, dat we met onze kredietverstrekkers hebben gevoerd om Danaos op de lange termijn succesvol te positioneren. Het managementteam van Danaos ziet uit naar de voltooiing van deze transactie en gaat verder als een sterker bedrijf’, aldus topman John Coustas in de verklaring.

Naast de schuldvermindering omvat de deal een herziening van financiële convenanten, gewijzigde rentetarieven en een verlenging van bestaande schulden met ongeveer vijf jaar tot december 2032. Danaos heeft ook nieuwe aandelen uitgegeven aan enkele van zijn kredietverstrekkers. Het bedrijf beschikt over een vloot van 59 containerschepen, waarvan er vier deels eigendom zijn van Gemini.