De schepen worden door de rederij ingezet voor haar nieuwe tweewekelijkse lijndienst van de SCA terminal in Rotterdam naar de Noorse kust. Het gaat om de MV Kvitnos en de MV Kvitbjorn.

Bunkeren

Havenbedrijf Rotterdam en Titan LNG hebben de locatie tijdelijk ingericht om LNG aangedreven zeeschepen te laten bunkeren zolang er nog onvoldoende LNG bunkerschepen zijn. Deze bunkerlocatie zal voor marktpartijen beschikbaar blijven totdat RST start met de bouw van de uitbreiding naar de City Terminal. Het havenbedrijf stimuleert de overgang van stookolie naar LNG als brandstof voor de scheepvaart.

Nor Lines is een volledige dochter van de van origine IJslandse rederij Samskip. De veertiendaagse lijndienst voert langs veertien Noorse havens als Trondheim, Tromso en Bergen. De MV Kvitnos en MV Kvitbjorn hebben een capaciteit van 1500 Lane ‘RoRo’ meters; 122 teu containers, 1500 ton gekoeld ruim en een zware lading kraan met 80 tons heavy lift capaciteit.

Titan LNG levert al geruime tijd bunkers op de City Terminal. Het bedrijf specialiseert zich in verkoop en distributie van LNG aan de scheepvaart en industrie. Titan wil ship-to-ship gaan bunkeren, om dit mogelijk te maken is de FlexFueler001 in aanbouw. Het schip komt eind 2018 in de vaart.