De ‘Seaview’ is de derde uit een klasse van vier nieuwe cruiseschepen die ruimte bieden aan ruim 5.300 passagiers. Met het programma is een investering van ruim tien miljard euro gemoeid. De eerste twee kwamen vorig jaar in de vaart, volgend jaar volgt nummer vier. Die zal de naam ‘MSC Bellissima’ krijgen.

De wereldberoemde Loren is de vaste doopvrouwe van nieuwe MSC-cruises, sinds ze in 2003 beschermvrouwe (‘godmother’) werd van de ‘MSC Lirica’, die ruim 2.600 passagiers kan accommoderen. De rederij zegt dat haar ‘unieke schoonheid, talent en elegantie’ overeenkomen met de kernwaarden van de onderneming.

Loren werd in 1934 in Rome geboren als Sofia Scicolone. Ze speelde in meer dan negentig films, de laatste keer in de Italiaanse productie Voce umana uit 2014. Gedurende haar meer dan zestig jaar durende carrière won ze meer dan 45 filmprijzen, waaronder in 1962 een Oscar voor haar hoofdrol in het Italiaans-Duitse oorlogsdrama La Ciociara.