Het Noorse scheepvaartbedrijf Wilhelmsen, dat met name bekend is van zijn ro/ro schepen, is middels dochteronderneming Wilhelmsen Ship Services ook één van de twee grootste leveranciers van chemicaliën die de levensduur van scheepsinstallaties verlengen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om brandstofadditieven die voor betere verbranding in de motor zorgen of middelen die kalkvorming in watersystemen tegengaan.

Wilhelmsen kondigde eerder aan de voornaamste concurrent van deze dochteronderneming, het in New Jersey gevestigde Drew Marine te willen overnemen voor een bedrag van 400 miljoen dollar.

De Singaporese mededingingsautoriteit maakt net als de FMC bezwaar tegen de overname omdat die de concurrentie in deze markt sterk zou verminderen. Volgens de autoriteit zou de eerstvolgende concurrent dan twintig keer kleiner zijn.

Hoewel de kans op een succesvolle overname met dit besluit niet meer aanwezig lijkt, stelt Wilhelmsen dat dit een normale procedure is bij overnames die leiden tot verminderde concurrentie en dat het bedrijf zich blijft inspannen voor een positieve uitkomst. Diezelfde boodschap verkondigde de rederij ook na het besluit van de FMC.