Door de overname van de Singaporese rederij verkrijgt Cosco het eigendom over een terminal in de Amerikaanse haven van Long Beach. Dit zou op enige weerstand stuiten. Volgens de zakenkrant Wall Street Journal zouden de Chinezen hebben gezegd bereid te zijn de terminal af te stoten, om zo de aankoop van OOCL toch doorgang te laten vinden.

Volgens ingewijden heeft het bedrijf dit gezegd tijdens een bijeenkomst van de Committee on Foreign Investment, dat zich bezighoudt met investeringen van buitenlandse organisaties in de VS. Het is echter niet duidelijk of het afstoten van de terminal genoeg is voor goedkeuring van de Amerikaanse autoriteiten.

De oplaaiende handelsoorlog tussen China en de VS doet de acquisitie ook geen goed. Het maakt de Amerikaanse overheid mogelijk nog schuwer om zijn goedkeuring te geven aan de deal.

De overname van OOCL door Cosco werd medio vorig jaar bekendgemaakt. De deal heeft een waarde van 6,3 miljard dollar (5,16 miljard euro tegen huidige wisselkoersen) en zou van het Chinese staatsbedrijf de op twee na grootste containerrederij ter wereld maken. Alleen Maersk en MSC zijn groter.