Ceva ontstond in 2012 uit de divisie TNT Logistics en heeft zijn hoofdkantoor in Hoofddorp. Tegenwoordig is het eigendom van het Amerikaanse investeringsfonds Apollo Global Management. Dat fonds heeft een (gedeeltelijke) beursgang van Ceva in de eerste helft van dit jaar aangekondigd.

CMA CGM heeft ingetekend op zogenoemde ‘convertibles’ die bij de beursgang in vaste aandelen kunnen worden omgezet en die goed zijn voor 25% van het kapitaal. De aandelen worden genoteerd aan de Zwitserse effectenbeurs in Zürich.

De transactie is nog onderworpen aan het oordeel van de mededingingsautoriteiten. CMA CGM wil zich via de deelneming in Ceva versterken in de landlogistiek en de internationale expeditie. Als de deelneming doorgaat, krijgt CMA CGM twee zetels in de ‘board of directors’ van Ceva toebedeeld.

Ceva behaalde vorig jaar met ruim 56.000 werknemers een omzet van zeven miljard dollar. Het bedrijf beschikt over 750 vestigingen wereldwijd, met voor warehousing een capaciteit van negen miljoen vierkante meter. Ceva wordt gerekend tot de tien grootste expediteurs ter wereld en is onder meer sterk in Azië.