NYK Line, MOL en “K” Line hebben per 1 april hun containeractiviteiten gebundeld in het nieuwe bedrijf Ocean Network Express (ONE). Door het samenvoegen van de diverse onderdelen willen de drie beter kunnen concurreren met grootmachten zoals Maersk, Hapag-Lloyd en Cosco. 

Dit samenvoegen gaat niet zonder hobbels, merken diverse klanten. Zij laten weten aan vakblad Journal Of Commerce dat er vertragingen optreden bij boekingen en dat voormalige contactpersonen niet altijd zo makkelijk te bereiken zijn als voorheen. Een van de betrokkenen noemde het boekingproces bij ONE zelfs een ‘ramp’.

Een woordvoerder van het nieuwe bedrijf erkent dat er wat problemen zijn, maar geeft aan dat deze hobbels binnen enkele weken zijn opgelost. ‘We verwachten snel weer terug te keren naar ons gebruikelijke hoge niveau van dienstverlening.’