Dat maakte het bedrijf maandag bekend. Vroon’s opvolger wordt de huidige financieel directeur Herman Marks. Decennialang stond de familie Vroon zelf aan de top. Maar momenteel staat nog geen opvolger klaar uit de eigen familiegelederen.

Vorige week werd duidelijk dat de noodlijdende rederij overeenstemming had bereikt met schuldeisers over herstructurering van schulden. Nu dat akkoord is bereikt, vond de huidige topman het tijd worden voor vers bloed. Coco Vroon stopt per eind april, maar blijft wel aandeelhouder van het bedrijf.

Coco Vroon heeft zo’n twintig jaar de leiding gehad over de Zeeuwse rederij. Hij volgde in de jaren negentig zijn vader Piet op, die tweemaal zo lang aan het roer stond.

De rederij maakte zowel in 2016 als in 2017 verlies. Belangrijke oorzaak hiervan was de moeilijke situatie in de offshoremarkt.

Lees ook: