Ook de totale omzet laat een positieve ontwikkeling zien, van 2.539 miljoen dollar in 2016 naar 2.978 miljoen dollar vorig jaar. Dat is een stijging van 17%. Ook vervoerde de rederij een recordgrootte van 2.629.000 teu. Ten opzichte van 2016 is dat een toename van 8%.

Topman Eli Glickman is er trots op dat de financiële resultaten het bedrijf naar een toppositie in de scheepvaartsector brengen. ‘Wij ondergaan een diepgaand proces van verandering en verbetering in alle aspecten de bedrijfsvoering, zoals blijkt uit de resultaten. Ons efficiënte netwerk is betrouwbaar gebleken en in staat om klanten een uitstekende service te bieden.’

Volgens hem staat het bedrijf aan het begin van de introductie van innovatieve digitale oplossingen, waarmee het snel en efficiënt kan inspelen op veranderende marktbehoeften. Glickman geeft ook een waarschuwing af: ‘Tegelijkertijd blijven de overcapaciteit op de lange termijn en de stijgende bunkerpercentages de industrie als geheel belasten.’