Dat meldt Business Report. Diverse transportbedrijven hebben jarenlang illegale prijsafspraken gemaakt voor het vervoeren van auto’s. Voertuigbouwers zouden daardoor te veel geld hebben betaald voor de transportdiensten.

Onlangs deelde de Europese Commissie hiervoor boetes uit aan de Japanse rederijen “K” Line, NYK Line, aan het Chileense bedrijf CSAV en aan het Noors-Zweedse WWL-Eukor. Die andere Japanse vervoerder, MOL, ontsprong de boetedans in Europa.

Dat betekent echter niet dat de Japanners gevrijwaard blijven van schadevergoedingen. BMW gaat namelijk wél een claim neerleggen bij MOL, evenals bij “K” Line. De Duitsers doen dit in Zuid-Afrika. Mogelijk probeert de autobouwer ook bij diverse andere transporteurs schadevergoeding af te dwingen.

Lees ook: MOL ontspringt Europese boetedans