Hyundai Merchant Marine kondigt binnenkort een investeringsproramma aan, dat onder meer twaalf nieuwe schepen van 22.000 teu omvat.


Dat melden Koreaanse media op basis van de aankondiging dat de regering binnen enkele dagen details bekend zal maken van een vijfjarig revitaliseringsplan voor de Koreaanse scheepvaartsector. Dat zal onder meer een investerringsfonds omvatten, dat waarschijnlijk voor zo’n tien miljard dollar aan obligaties gaat uitgeven. Daarmee zou de bouw van zo’n vijftig nieuwe schepen kunnen worden gefinancierd.

Volgens de zakenkrant BusinessKorea zal Hyundai waarschijnlijk volgende maand al een eerste bestelling voor schepen van 22.000 teu plaatsen. Ook zouden vanaf maart bestellingen in de pijplijn zitten voor twaalf schepen van 12.000 teu en acht stuks van 13.000 teu.

Eerder deze week bevestigde Evergreen de bestelling van een dozijn 11.000 teu-schepen bij het Japanse Imabari Shipbuilding. Die moeten tussen medio 2020 en eind 2021 worden opgeleverd. Eind vorige week bestelde de Taiwanese rederij acht schepen van eveneens 11.000 teu bij het Koreaanse Samsung Heavy Industries, die voor het midden van 2021 klaar moeten zijn.