APM Terminals heeft 621 miljoen dollar extra afgeschreven op de boekwaarde van zijn activa. Dit blijkt uit de jaarcijfers over 2017 van het moederbedrijf A.P. Møller-Maersk.


Daaruit valt niet op te maken waarop precies is afgeschreven. Het concern refereert slechts aan ‘commercieel uitdagende markten’. Door de extra afschrijving eindigde de terminaldochter van het Deense concern vorig jaar met een nettoverlies van 168 miljoen dollar, tegenover een nettowinst van 438 miljoen in 2016.

De omzet van APM Terminals daalde van 4,2 tot 4,1 miljard dollar terwijl het overgeslagen volume groeide van 37,3 miljoen teu tot 39,0 miljoen teu. Dat resulteerde in een daling van de omzet per move van 198 tot 193 dollar. Vooral bij een aantal Afrikaanse terminals stonden de tarieven onder druk. De gemiddelde bezettingsgraad van de wereldwijde capaciteit daalde van 69% tot 66%.