De gestrande tanker m/s ‘Sea Bay’ is vrijdagochtend losgetrokken. Het schip liep vast voor de kust van Zeebrugge, maar na een inspectie mocht het schip weer verder.


Het vaartuig was op weg van Rotterdam naar Antwerpen maar werd vanmorgen getroffen door een black-out, een mankement aan de verbinding tussen de brug en de machinekamer. Dat meldt de Port of Zeebrugge.

Het schip, van Teekay Shipping – Hamilton Bermuda, heeft een lengte van 243 meter, een diepgang van 13 meter en is geladen met ruwe aardolie. Het heeft geen enkele schade opgelopen, maar zal toch voor inspectie naar Zeebrugge gebracht worden, naar kade 205-206 aan het Westerhoofd in de voorhaven. Het scheepvaartverkeer ondervindt volgens de haven geen hinder van het incident.

Inmiddels heeft de Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit (GNA) goedkeuring gegeven aan de tanker om zijn koers verder te zetten naar zijn bestemming.