DFDS Seaways boekte vorig jaar een 8% hogere winst dan het jaar ervoor. Onder de streep bleven er voor de Denen in 2017 zo’n 1,7 miljard Deense kroon over (228 miljoen euro).


De omzet kwam uit op 14,3 miljard kroon, een stijging van 4% ten opzichte van de 13,8 miljard van een jaar eerder. Oorzaak van de stijging zoekt topman Niels Smedegaard vooral in de aantrekkende economie. Wel ziet hij een gevaar in de aankomende Brexit.

Groot-Brittannië is het belangrijkste exportland voor DFDS en de onzekerheid omtrent het vertrek uit de EU doet de handel met het Britse eiland geen goed. Desondanks verwacht Smedegaard dat 2018 een positief jaar wordt. Het bedrijf gaat ervan uit dat de omzet met 2% stijgt. Dat moet dan resulteren in een winst van tussen de 2,65 en 2,85 miljard kronen, een fors hogere winst dan over het afgelopen jaar.