NIleDutch wil zijn efficiency verhogen door minder containers leeg te vervoeren. Het bedrijf is hiervoor een samenwerking gestart met IT-leverancier Transmetrics.


Containers die leeg worden vervoerd, zijn een gruwel voor elk transportbedrijf. Ook NileDutch wil dit zo ver mogelijk terugdringen. Het bedrijf hoopt een kostenbesparing van 10 tot 15% te realiseren, door gebruikmaking van de slimme techniek van Transmetrics.

De software van dit Bulgaarse bedrijf maakt gebruik van algoritmes om containerstromen te voorspellen. Daarbij wordt gekeken naar historische data van NileDutch om op basis hiervan reële toekomstige voorspellingen te realiseren. In eerdere proeven kon de kwaliteit van de data met 75% worden verbeterd. De vervoerder wil in de toekomst meer kunnen profiteren van de Transmetrics-oplossingen.