Het Amerikaanse Flexport opent na het Europese hoofdkantoor in Amsterdam met Hamburg een tweede vestiging in de EU.


De expediteur had eerder al laten weten geïnteresseerd te zijn in een vestiging in Duitsland, waarbij vooral zeevracht centraal staat.

Flexport, een relatieve nieuwkomer in de mondiale expeditiemarkt, baseert zich bij de logistieke activiteiten zo veel mogelijk op slimme digitale oplossingen. Behalve Amsterdam is het bedrijf als actief in Hongkong, Los Angeles, New York, San Francisco, Atlanta en Shenzhen.

Volgens Flexport moet het kantoor in Hamburg het bedrijf dichter bij klanten en partners in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk brengen. Daarbij zal het filiaal in de Duitse havenstad werk bieden aan zo’n honderd managers.
Flexport heeft verder aangegeven ook dit jaar actief te worden in de luchtvrachtmarkt in Europa. Het is nog onduidelijk of het daarbij vestigingen in bijvoorbeeld Frankfurt Airport en Schiphol zal openen.