P&O Ferries vervoerde vorig jaar 186.000 wegvervoereenheden (trailers, wissellaadbakken) over de route tussen Zeebrugge en het Engelse Tilbury. Dat was 4,3% meer dan in 2016.


In tien jaar tijd vervoerde de ferryreder niet zoveel eenheden op deze route. Volgens Nick Panck, de verantwoordelijke voor het vrachtvervoer op de Noordzee, is de route Zeebrugge-Tilbury over tien jaar de belangrijkste concurrent van de route Calais-Dover.

Via Tilbury kan de agglomeratie London worden bereikt, met ruim achttien miljoen consumenten. De meeste lading die tussen Zeebrugge en Tilbury wordt vervoerd, bestaat dan ook uit consumentenartikelen als verswaren, wijn, gedestilleerd, zuivel en water.

Op de route zet P&O Ferries de zusterschepen ‘Norstream’ en ‘Norsky’ in, van beide 20.000 ton. Die varen samen 24 keer per week uit en doen acht uur over de overtocht. Tussen Zeebrugge en Engeland onderhoudt P&O ook diensten naar Teesport en Hull.