Topman Jens Bjorn Andersen en financieel directeur Jens Lund van DSV kunnen een aandelenpakket van 225 miljoen kroon (30 miljoen euro) tegemoet zien in het expeditiebedrijf.De bonus is toe te schrijven aan de succesvolle overname van het Amerikaanse UTi en een goed beursjaar van de Deense logistieke dienstverlener, meldt Deense persbureau Ritzau Finans. De koers van het aandeel DSV steeg op de beurs van Kopenhagen over 2017 met 55%. Over de laatste vijf jaar was er sprake van een koersstijging van bijna 250%.

Nog eens 1.700 van de 44.000 medewerkers van DSV ontvangen ieder een bedrag van ruim 150.000 euro aan aandelen voor de goede financiële prestaties van het afgelopen jaar. Volgens berekeningen van Ritzau zou het totale bedrag van de bonus daarmee uitkomen op meer dan een kwart miljard euro.