De Duitse scheepvaart is weer een rederij armer. Het in Rostock gevestigde Hugo Stinnes Schiffahrt wordt overgenomen door Vineta GmbH, de eigenaar van Maritime Carrier Shipping (MACS).


Dat meldt het Duitse maritieme vakblad Hansa. Hoeveel geld met de overname is gemoeid, hebben de betrokken partijen niet bekendgemaakt. Beide bedrijven zijn actief op de trans-Atlantische vaart en gaan op deze routes activiteiten samenvoegen. Zo stopt MACS met de eigen dienst MTA en gaat gebruikmaken van de SanMex Breakbulk Service van Hugo Schinnes.

De SanMex-dienst heeft onder meer de Bremerhaven en de havens van Antwerpen en Bilbáo als uitvalsbasis. Er wordt gevaren op diverse bestemmingen aan de oostkust van Noord- en Midden-Amerika, zoals Houston, Charleston en Veracruz. Hugo Stinnes gaat op zijn beurt schepen gebruiken van MACS. Nu nog chartert het bedrijf uit Rostock schepen van derden, maar daar moet in de toekomst verandering in komen.