P&O Ferrymasters stapt in de Europese expresmarkt, waarbij allereerst wordt begonnen met spoedbestellingen van auto-onderdelen.


Het bedrijf wijst er op dat alle zendingen van een klein pakket, complete containerladingen tot gevaargoed worden geaccepteerd binnen het nieuwe expresnetwerk.

De afgelopen maanden zijn er al contracten ondertekend voor de nieuwe dienstverlening met een aantal klanten, aldus het bedrijf. Voor het vervoer van de expreszendingen zal P&O Ferrymasters ook het bestaande intermodale netwerk inschakelen, heet het. De coördinatie van de nieuwe expresactiviteiten geschied via het kantoor van de logistiek dienstverlener in Amsterdam. Daar zal het expresvervoer rond de klok als ‘one-stop shop’ worden begeleid.

P&O Ferrymasters is eigendom van het investeringsgroep Dubai World van het gelijknamige emiraat in de Golfregio. Het transportbedrijf beschikt in Europa naar eigen zeggen over twintig vestigingen in twaalf landen. Het exploiteert onder meer als reder veerdiensten tussen Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Nederland en België.
Volgens directeur Marcel Manshanden van P&O Ferrymasters is er zeker nog een rol voor het bedrijf in de snel groeiende Europese expresmarkt.