CMA CGM gaat met ingang van het nieuwe jaar zijn twee intra-Europese dochterrederijen MacAndrews en OPDR samenvoegen.


Het bedrijf gaat verder onder naam van MacAndrews, maar trekt in het hoofdkantoor van OPDR in Hamburg. CMA CGM zegt met de samenvoeging van de bedrijven zijn multimodale aanbod van intra-Europees transport te willen versterken.

De diensten van MacAndrews en OPDR overlappen in grote mate. Beide rederijen bieden regelmatige diensten tussen Noordwest-Europa en het Iberische schiereiland aan. MacAndrews is daarnaast ook actief op de Oostzee met diensten naar Polen en OPDR doet ook Marokko aan.

CMA CGM zegt dat alle werknemers en diensten behouden blijven. Het fusiebedrijf zal 595 werknemers tellen, 18 diensten aanbieden en kantoren hebben in 16 landen. De Franse rederij kocht MacAndrews al in 2002. De overname van OPDR volgde in 2015.