Maersk wil op termijn een uitgebreid netwerk van containerdepots in India. Het gaat hierbij niet om faciliteiten aan de kust, maar in het binnenland.


Dat vertelt Maersk-topman Soren Skou aan de Economic Times. Momenteel hebben de Denen al acht containerdepots in het Centraal-Aziatische land. Deze week wordt een negende locatie geopend. ‘In onze lange-termijnplannen zijn ook investeringen in depots opgenomen en we willen toe naar een solide netwerk van binnenlandse containerfaciliteiten.’

Skou sluit ook niet uit dat Maersk in de toekomst investeert in Indiase havens. Enkele jaren geleden keken de Denen al naar de mogelijkheden voor een haven aan de oostkust. Dat ging echter niet door, vanwege een hoger bod van een andere partij. Toch blijft Skou geïnteresseerd, mits er vraag naar is vanuit de markt, er genoeg groeipotentieel is en er goede wettelijk kaders zijn. Daarbij kijkt Maersk zeker naar samenwerking met lokale bedrijven.