De Deense tankerrederij Stena Bulk neemt de organisatie op de schop en brengt alle activiteiten onder in drie divisies: Crude & Fuel, Products & Chemicals and LNG.


De activiteiten van Stena Weco, dat een vloot van 65 tankers exploiteert, worden in die van Stena Bulk geïntegreerd. De kantoororganisatie van Weco, nu nog gevestigd in Rungsted, verhuist naar het nieuwe hoofdkantoor van de Stena-groep in Kopenhagen. Daar worden ook de hoofdkantoren van de werkmaatschappijen Stena Line, Stena RoRo and Northern Marine Management gehuisvest.

President and CEO Erik Hånell van Stena Bulk spreekt van een ‘natuurlijke transitie’, waardoor het bedrijf de volledige controle krijgt over het vervoer van olieproducten en chemicaliën. Voor de divisie Crude & Fuel is Mats Karlsson als directeur aangetrokken en voor Products & Chemicals Johnny Schmolker.

De integratie volgt op de overname van het belang van 50% van Weco Shipping in Stena Weco eerder dit jaar. Met inbegrip van de Weco-vloot telt de vlootlijst van Stena Bulk nu de namen van 113 schepen met een draagvermogen van 3,5 miljoen ton en een gemiddelde leeftijd van nog geen zes jaar.