De gemeenteraad van Terneuzen is gisteravond unaniem akkoord gegaan met de fusieplannen van de Zeeuwse havens met de haven van Gent.


Een groot, grensoverschrijdend havenbedrijf is goed voor de lokale economie, dat was het oordeel van de gemeenteraad van Terneuzen, de grootse gemeente van Zeeland en een van de aandeelhouders van Zeeland Seaports.

Nadat de gemeente Borsele vorige week al instemde met de fusie tussen Zeeland Seaports en Havenbedrijf Gent, moeten nu nog twee Nederlandse aandeelhouders hun fiat geven: de gemeente Vlissingen en de provincie Zeeland.

Overigens staat ook de komende week in het kader van een samenwerking tussen Zeeuws-Vlaanderen en Gent: aanstaande maandag start, in aanwezigheid van de ministers van Infrastructuur van Nederland en België, de bouw van de nieuwe zeesluis in Terneuzen die de verbinding tussen de Westerschelde en Gent aanzienlijk moet verbeteren.