Televisiezender Discovery brengt vanaf 12 november wekelijks een nieuwe 7-delige serie over de haven van Rotterdam op het scherm.


In de een uur durende afleveringen wordt gekeken hoe de meest uiteenlopende schepen en ladingen worden afgehandeld. Van oude traditionele bulkladingen erts tot en met het transport van de kolossale onderdelen van een windmolen. De serie wordt afgetrapt met een kijkje achter de schermen bij de Wereldhavendagen.

Daarin is onder meer te zien de hoe het is voor duikers Dion en Jaap om de haven onder water te zien terwijl het werk boven water gewoon doorgaat. Tegelijkertijd moeten binnenschippers Johnny en Clarissa hun weg zien te vinden in de drukte van de haven en probeert de havendienst de chaos in goede banen te leiden, zoals Discovery het uitdrukt.

Verder volgt de zender ‘oude bekenden’ zoals de sjorders Karel & Rachid, maar zijn er ook nieuwe gezichten als Robin & Jasper van de Havenpolitie, matroos Frank, en Arno, die een intrigerend kijkje geeft in zijn werk op een vuilnisboot. Bovendien wordt in het nieuwe seizoen volgens Discovery nog duidelijker in kaart gebracht hoe de verschillende ‘helden van de haven’ met elkaar samenwerken.