Deze week maken logistieke ondernemingen uit de Duitse deelstaat Thüringen een vierdaagse rondreis langs Antwerpen, Luik en Luxemburg.


De bedrijven onderzoeken de markt en vestigingsmogelijkheden in België en Luxemburg. De zakenreis wordt georganiseerd door het Logistik Netzwerk Thüringen en deels gefinancierd door het bondsministerie voor economie en energie.

Het Thüringse logistieke bedrijfsleven komt juist op België en Luxemburg af omdat deze landen op de jongste Logistics Performance Index van de Wereldbank achter Duitsland op de plaatsen twee (Luxemburg) en zes (België) uitkomen. Nederland staat ook in de kopgroep, maar wordt door de Thüringers deze keer overgeslagen.

In België zijn er onder meer ontmoetingen gepland met de havenbesturen van Antwerpen en Luik. Er wordt ook een bezoek gebracht aan het ‘Cluster for Logistics Luxembourg.