De eerste 30 hectare van het Offshore Center Rotterdam is opgeleverd. Een samenwerkingsverband tussen Koninklijke Boskalis Westminster en Van Oord heeft daartoe in vier maanden 6 mln m3 zand verwerkt.


Er is nu nog 2 miljoen m3 nodig om de overige 40 hectare op hoogte te brengen. De belangstelling voor het centrum is groot. Havenbedrijf Rotterdam verwacht dat de eerste bedrijven zich hier in 2019 vestigen.

Het Offshore Center komt in de Prinses Alexiahaven tegen de zeewering te liggen ter hoogte van de ligplaats van de Pioneering Spirit. Met het Offshore Center wil de Rotterdamse haven inspelen op de verwachte groei in de offshore. In totaal wordt het Offshore Center 70 hectare groot en beschikt straks over 1600 meter ‘heavy load’ diepzeekade met de benodigde bijbehorende infrastructuur.