NYK wil voor een totaalbedrag van 193 miljoen euro de minderheidsaandeelhouders in expediteur Yusen logistics uitkopen en de volledige controle over het bedrijf te krijgen.


De Japanse rederij wil zijn logistieke activiteiten uitbreiden als onderdeel van een nieuwe bedrijfsstrategie voor de containerdivisie.

Ook wil het bedrijf zijn activa afbouwen door meer meet korte termijn chartercontracten te gaan werken en minder met eigen schepen en chartercontracten voor de lange termijn. NYK schreef in 2016 1,8 miljard euro af op zijn vloot, die door de malaise in de container- en bulkmarkt flink in waarde was verminderd.

NYK heeft momenteel een meerderheidsbelang van 59,6% in het Yusen Logistics. De overige 40,4% is in handen van verschillende minderheidsaandeelhouders. NYK biedt hen 11,3 euro per aandeel, wat neerkomt op 193 miljoen euro.

Het bod is vandaag geopend en is geldig tot en met 21 december. Het bedrijf hoopt de transactie uiterlijk in maart definitief af te ronden.