Saudi-Arabië steunt het idee om de beperking van de olieproductie door leden van oliekartel OPEC ook na maart volgend jaar te handhaven.


Dat heeft de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman bevestigd. Daarmee is overigens niet gezegd dat het kartel volgende maand instemt met het verlengen van de maatregelen.

De OPEC-leden spraken eerder samen met Rusland af hun productie te verlagen om een stevigere bodem te leggen onder de olieprijzen, die al geruime tijd onder druk staan. Eerder deze maand zei de Russische president Vladimir Poetin dat een verlenging van de deal mogelijk is. Volgens Bin Salman is het zaak de oliemarkt blijvend te stabiliseren.

De olieprijzen schommelen momenteel al een paar weken tussen de 50 en 60 dollar per vat. Dat is nog altijd ruwweg de helft minder dan in de zomer van 2014, maar wel twee keer zoveel als op het absolute dieptepunt dat in het eerste kwartaal van 2016 werd bereikt.