Duitsland heeft tijdelijk een nieuwe verkeersminister, Christian Schmidt (CSU), die zijn partijgenoot Alexander Dobrindt aflost tot er in Berlijn een nieuwe coalitie zetelt.


Schmidt is federaal minister van landbouw en neemt het ministerschap van verkeer en digitale infrastructuur er voorlopig bij. Dobrindt (foto) concentreert zich de komende tijd op zijn functie van CSU-Landergruppenchef in Beieren.

De in 1957 geboren Schmidt is geboren in het Frankische Oberzenn en studeerde rechten in Erlangen en Laussanne. Hij is sinds 1990 lid van de Bondsdag en was eerder onder meer parlementair staatssecretaris van defensie en ontwikkelingssamenwerking. In 1914 werd hij landbouwminister.

De vraag is hoelang Schmidt verkeersminister blijft. Bondskanselier Angela Merkel werkt na de verkiezingen voor een nieuwe Bondsdag aan een regeringscoalitie, waaraan naar het zich nu laat aanzien de Union van CDU en CSU gaat samenwerken met de FDP en de Groenen.