Haven Amsterdam, STC-Group en Iskes willen strategisch gaan samenwerken met de haven van Fujairah in de Golfregio op het gebied van de olie-overslag en het ontwikkelen van nieuwe goederenstromen.Daarvoor hebben de partijen recent een intentieverklaring ondertekend.

De haven in het Verenigd Arabische Emiraten is net als Amsterdam een belangrijke overslagpunt van olieproducten in de wereld. De twee havens willen op dat gebied ‘kennis delen’ en op ‘commercieel vlak samenwerken’. De partijen willen verder gezamenlijk zoeken naar nieuwe goederenstromen tussen de havens ‘en het creëren van kansen voor Amsterdamse bedrijven in het Midden-Oosten’.

Eerder heeft de Amsterdamse haven als onderdeel van Amsterdam Port Consultants (APC) samen met STC-Group en Iskes al aanbevelingen gedaan om de maritieme operaties in de haven van Fujairah te verbeteren.