Het Zuid-Koreaanse openbaar ministerie heeft een verzoek van de politie afgewezen om president Cho Yang-ho van Hanjin Group te arresteren. Dit meldt het persbureau Yonhap.


Cho wordt ervan verdacht dat hij zijn eigen woning voor drie miljard won (ruim twee miljoen euro) heeft laten verbouwen met geld dat aan de groep toebehoorde. Cho is behalve topman van Hanjin ook de hoogste baas van Korean Air Lines, de belangrijkste werkmaatschappij. Tot voor kort was hij ook voorzitter van het comité dat de Olympische Winterspelen in Pyongyang organiseert.

De Zuid-Koreaanse politie heeft in juli van dit jaar delen van de administratie van Korean Air in beslag genomen, op zoek naar bewijs. Volgens de aanklager had de politie onvoldoende bewijs om een arrestatie te rechtvaardigen. Cho heeft alle beschuldigingen tot nu toe van de hand gewezen.