Group Joosen gaat de files in en rondom Antwerpen vermijden door verladers ook de mogelijkheid van containervervoer in de nachtelijke uren aan te bieden.


Het bedrijf gaat importcontainers uit de Antwerpse haven gedurende het gehele etmaal op een door de verlader te bepalen tijdstip afleveren. Exportcontainers worden eveneens 24 per dag afgehaald bij de verzender en in de haven afgeleverd, zo laat Joosen weten op de beurs Antwerpexpo die deze week wordt gehouden.

Joosen, een bedrijf met 160 werknemers en een omzet van 26 miljoen euro, kan containers tijdelijk, in afwachting van het schip, in eigen depot houden. Het bedrijf onderhoudt met vijftien chauffeurs een shuttledienst tussen dit depot en het Deurganckdok.

Voor Joosen rijden dagelijks 170 trucks, die samen tweehonderd tracties verzorgen. Het eigen wagenpark bestaat uit honderd trucks en driehonderd trailers.