STEF en Nordfrost werken sinds een jaar samen in de koel- en vrieslogistiek en meten deze samenwerking momenteel breed uit op de international beurs Anuga voor levensmiddelen.


De beurs wordt dit jaar tot en met woensdag 11 oktober gehouden in Keulen. Het Franse STEF en het Duitse Nordfrost behoren tot de grootste Europese bedrijven in de opslag en het vervoer van gekoelde en diepgevroren levensmiddelen.

De twee bedrijven vullen elkaar geografisch in Europa goed aan en zijn beide actief in de Benelux. Nordfrost beschikt over 35 koel- en vrieshuizen in Duitsland, Scandinavië, Oostenrijk, Zwitserland, de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Oost-Europa, met in totaal 680.000 palletplaatsen.

STEF legt meer de nadruk op Midden- en Zuid-Europa, met 47 koel- en vrieshuizen in Frankrijk, België, Nederland, Spanje, Portugal, Zwitserland en Italië, waar capaciteit is voor 650.000 pallets. De twee samen hebben 82 vestigingen met een capaciteit van ruim 1,3 miljoen palletplaatsen.

De samenwerking van STEF en Nordfrost past in de concentratie in de Europese voedingsmiddelenlogistiek. STEF versterkte zich eerder al in de Benelux, door onder meer de overname van het Nederlandse Speksnijder. Nordfrost opent begin volgend jaar een koel- en vrieshuis in de containerhaven van Wilhelmshaven.