De nieuwe Noorse feederrederij MPC Containerships is bezig met een snelle opmars. De rederij telt nu al 23 schepen, de doelstelling is 100.


MPC Containerships zag in april dit jaar het levenslicht en is ontsprongen uit het investeringsbedrijf MPC Capital, dat is gezeteld in Hamburg. De nieuwe rederij heeft sinds april al 23 feederschepen gekocht. Die worden onder andere gecharterd aan Maersk Line, CMA CGM, Evergreen en Hapag-Lloyd.

In een interview met International Financing Review zegt CEO Ulf Hollaender, voorheen werkzaam bij Hamburg Süd, dat de doelstelling van de rederij is om de vloot verder uit te bouwen tot 100 schepen. Dat wil MPC Containerships doen door tegen gunstige prijzen schepen van banken over te nemen, die door de malaise in de scheepvaart met veel in waarde gekelderde schepen in hun maag zitten.

‘Het potentieel is enorm’, zegt Hollaender tegen IFR. ‘Banken zijn nog niet erg actieve verkopers geweest, maar dat gaat veranderen. Ze zijn steeds vaker bereid om met ons te praten.’

MPC Containerships is gevestigd in Oslo en genoteerd aan de beurs aldaar. In de toekomst beoogt het bedrijf een IPO op de beurs van New York.