De sterk groeiende Amerikaanse expediteur Flexport heeft opnieuw een slag geslagen op de financiële markt in de VS.


Dat meldt het Amerikaanse zakenblad Forbes.
De nieuwkomer in de mondiale expeditiemarkt, dat zijn bedrijfsvoering grotendeels baseert op het slim gebruik van data, heeft voor een verdere uitbouw van het fysieke netwerk 110 miljoen dollar opgehaald bij investeerders, stelt Forbes. Daarmee is Flexport op de Forbes-lijst van start-ups gekomen die meer dan een miljard dollar waard zijn.

Oprichter en topman Ryan Petersen wil voorlopig nog geen commentaar geven op de nieuwe kapitaalinjectie. De zakenman wijst erop dat de deal nog niet is afgerond. Petersen laat wel weten dat zijn onderneming bezig is met een transitie van software naar een ‘echt mondiaal bedrijf’. Daarbij horen onder meer op-en overslagcentra in de wereld naast de bestaande cross-dock locaties in Hongkong en Los Angeles.