Tijdens het Spoorcongres 2017, dat donderdag in Tiel gehouden wordt, is Gerard de Groot, algemeen directeur van A2B-online uitgeroepen tot Spoorman van het Jaar.


De Groot heeft als directeur van de nog jonge rederij A2B-online in de afgelopen jaren een succesvolle shortseadienst tussen Moerdijk en Groot-Brittannië opgezet. Als onderdeel daarvan heeft hij zich ingespannen om nieuwe spoorverbindingen op te zetten. Zo lobbyde het bedrijf onder andere voor een spoordienst tussen Moerdijk en Milaan.

De onderscheiding Spoorman van het Jaar is in het leven geroepen door het voorlichtingsbureau Rail Cargo in Rotterdam en wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand, die zich als ondernemer sterk maakt voor de promotie van het spoorgoederenvervoer.

Directeur Hans Cabooter van Cabooter Railcargo uit Venlo won in 2015, de directeuren Mark en Julian Remie van Raillogix gingen er vorig jaar met de prijs vandoor.