Hapag-Lloyd is fors aan het investeren in nieuwe reefercontainers. Daarvan heeft de rederij er 7.700 nieuwe bij besteld.


Het gaat om 7.000 reefers van 40 voet en 700 van 20 voet. Volgens de rederij worden die uitgevoerd met ‘controlled atmosphere’-technologie die het mogelijk maakt om het rijpproces van verse goederen te verlangzamen, waardoor er langere transporten mogelijk zijn.

De nieuwe reefers worden voor het eerst gebouwd in Chili. Dat is dichter bij de locaties waar de containers straks nodig zijn, waardoor er minder met lege containers geschoven hoeft te worden. Dat scheelt tijd en geld, aldus de rederij.

Hapag-Lloyd’s aandeel in de reefermarkt is door de overname van UASC verder gegroeid. De huidige investering in nieuwe containers vloeit mede daaruit voort. Ook speelt het ‘ExtraFresh Plus’ programma een rol. Als onderdeel daarvan wil Hapag-Lloyd reefercontainers ‘die zelfs extreemgevoelige vruchten als lychees en bosbessen op het gewenste niveau van kwaliteit en rijpen kunnen vervoeren.’