De Antwerpse gastankerrederij Exmar verkoopt haar dochterbedrijf Belgibo aan het Britse Jardine Lloyd Thomson (JLT).


Belgibo is een Belgische verzekeringsmakelaar met focus op de scheepvaart, krediet-, politieke, luchtvaart- en industriële risico’s, vracht, personeelsbeloningen, bouwnijverheid en zakelijke dienstverlening. JLT is een wereldspeler op het gebied van verzekeringen, herverzekeringen, makelaardij en aanverwante diensten. De voorbije twintig jaar onderhielden beide bedrijven nauwe handelscontacten, waarbij Belgibo als langdurig lid deel uitmaakte van het internationale netwerk van JLT.

De transactie moet de kaspositie van Exmar verstevigen. De meerwaarde die de rederij met de verkoop realiseert, wordt in de bedrijfsresultaten van het derde kwartaal opgenomen. De verkoopprijs zelf wordt niet bekendgemaakt, maar de te boeken meerwaarde zal ongeveer 20 à 30 miljoen euro bedragen, bevestigt Exmar. Voor de medewerkers verandert er niets. Ze behouden ook hun huidige kantoren in het Exmargebouw langs de Schelde.