De haven van Zeebrugge telt momenteel meer dan duizend openstaande vacatures. Om die vlotter in te vullen staat er tot 15 september een ‘pop-up’ werkwinkel opgesteld op het Stationsplein van Brugge.


Hiervoor hebben de stad Brugge, de Belgische marine, de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) en het havenbedrijf de handen in elkaar geslagen. Adviseurs van de VDAB bekijken er samen met werkzoekenden welke banen het best bij hen passen. Circa 1.500 werkzoekenden ontvingen hiervoor een individuele uitnodiging. Er is vooral vraag naar technici, bedienden en vrachtwagenchauffeurs. Volgens schepen voor werk Minou Esquenet (CD&V) is er een aanbod voor zowel hoog- als laaggeschoolden. De marine zoekt zowat driehonderd nieuwe medewerkers.

Tijdens de ‘Vlaamse Havendag’, die dit jaar plaatsvindt op 17 september, openen verschillende bedrijven hun deuren en organiseren ze rondleidingen en demonstraties. Er vinden ook enkele workshops plaats.