APM Holding heeft samen met drie Deense pensioenfondsen een fonds van 550 miljoen dollar opgezet, dat gaat investeren in Afrikaanse infrastructuurprojecten.


Het fonds wordt beheerd door A.P. Møller Capital (APM Capital), de investeringstak van de Møller-Maersk groep, die zo’n twintig miljard dollar aan investeringen beheert. Topman daarvan is Kim Fejfer, voormalig CEO van APM Terminals, die zelf ook als managing partner in het Afrika-fonds participeert.

Het managementteam bestaat verder uit Jens Thomassen, voormalig senior vice president voor Maersk Group in Afrika, Joe Nicklaus Nielsen, voormalig hoofd wereldwijde investeringen van APMT, en Lars Reno Jakobsen. De laatste heeft als voormalig hoofd Afrika van Denham Capital als enige geen Maersk-verleden.

In het constituerende persbericht worden geen concrete projecten benoemd, maar tonen de investeerders zich wel ‘verrukt’ hun steentje bij te kunnen dragen aan de waarde creatie in een continent met binnenkort een werkzame bevolking van een miljard zielen. Ook kijken ze erg uit naar de samenwerking met APM dat beschikt over een sterk netwerk en ‘een veelbelovende pijplijn van mogelijke investeringsprojecten’.