Negen opvarenden van een duwcombinatie worden vermist nadat het op de Amazonerivier frontaal botste met het Maersk-schip ‘Mercosul Santos’.


In videobeelden van het ingeval is te zien dat de duwcombinatie onder het 210 meter lange containerschip terecht is gekomen en volledig is verwoest. Reddingswerkers zijn op zoek naar de vermiste bemanningsleden van de duwcombinatie, waar in totaal elf man werkzaam op waren.

Het ongeval vond plaats in de vroege ochtend van woensdag 2 augustus vlakbij het plaatsje Óbidos in Pará in Brazilië. De 2.478 teu grote ‘Mercosul Santos’ was onderweg naar de haven van Manaus. De oorzaak voor de aanvaring wordt onderzocht.

Bericht gaat verder onder video.

De ‘Mercosul Santos’ is één van de vier containerschepen van de Braziliaanse cabotagerederij Mercosul Line, dat onderdeel is van de Maersk Group. De Denen verkochten de rederij recent aan CMA CGM, omdat Maersk Line door de overname van Hamburg Süd ook eigenaar wordt van Alianca, dat de grootste van de drie Braziliaanse cabotagerederijen is. Met beide rederijen in het portfolio zou Maersk Line een te groot deel van de Braziliaanse nationale markt in handen hebben. De overdracht van Mercosul Line aan CMA CGM staat gepland voor het vierde kwartaal.