Logistiek dienstverlener Logwin verhoogde de omzet in het eerste halfjaar 13% naar 541,4 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg bijna 10% naar 18,5 miljoen euro.


De omzetstijging was volgens het Luxemburgse bedrijf vooral te danken aan hogere zeevrachttarieven en flinke volumestijgingen in zowel zee- als luchtvracht. In de contractlogistiek ontwikkelden de zaken zich ‘stabiel’.

De verbetering van het bedrijfsresultaat was juist toe te schrijven aan betere resultaten in de contractlogistiek. De operationele winst steeg bij dat bedrijfsonderdeel van 2,4 naar 4,4 miljoen euro. In de zee- en luchtvracht nam de winst voor rente en belastingen licht af.

De kasstroom kwam in het eerste halfjaar uit op min 14,9 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was er ook een negatieve kasstroom, van min 6,8 miljoen euro. Dat er dit jaar tot dusver per saldo meer cash geld het bedrijf uit ging dan in dezelfde periode vorig jaar had volgens Logwin te maken met investeringen ten behoeve van bestaande en nieuwe klanten.

De nettoliquiditeit van Logwin liet een forse daling zien, van 102,6 miljoen euro ultimo vorig jaar naar 72,6 miljoen euro per einde juni. Dat kwam onder meer door een dividend van twee euro per aandeel, waarvoor in totaal 5,8 miljoen euro moest worden uitbetaald.