Kuehne + Nagel heeft twee grote expediteurs overgenomen in de Verenigde Staten en Kenia. De overgenomen bedrijven zijn CFI en Trillvane, beide gespecialiseerd in groente en fruit.


CFI, wat staat voor Commodity Forwarders Incorporated, begon in 1974 als expediteur van Amerikaanse aardbeien naar Europa. Het toenmalige eenmansbedrijf, in Los Angeles opgericht door Alfred Kuehlewind, heeft nu meer dan zevenhonderd medewerkers.

CFI richt zich op de expeditie van bederfelijke waar door de lucht, waaronder bloemen, fruit, groente, vis en schaaldieren. Het Keniaanse Trillvane is met 130 medewerkers een maatje kleiner. Dit bedrijf is specialist in het vervoer van bloemen en groente door de lucht en heeft een vestiging op Jomo Kenyatta Airport bij Nairobi.

Kuehne + Nagel wil zich met de twee overnames versterken in de expeditie van perishables door de lucht, van de belangrijkste productiegebieden naar de grootste markten in de wereld. Door de overname van CFI wordt het Zwitserse concern de op één na grootste luchtvrachtexpediteur in de Verenigde Staten.

De bedrijven hebben afgesproken geen mededeling te doen over de overnamesommen die voor CFI en Trillvane zijn betaald. De overnames moeten nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten in zowel de VS, Kenia en Europa.