APM Terminals Maasvlakte II (APM MVII) gaat vandaag weer draaien. Dat meldt de terminal operator via het informatiekanaal Daily Liftings.


De gate is om 12.00 uur weer opengegaan voor truckers die containers komen halen en brengen. De afgelopen dagen konden op beperkte schaal al importcontainers worden opgehaald. Ook de behandeling van de binnenvaart wordt vandaag hervat met een aantal geselecteerde schepen.

Volgens de terminal wordt vandaag ook de behandeling van deepsea-schepen hervat. De voor Maersk varende ‘Dal Karoo’ ligt inmiddels aan de kade en de komende dagen staan nog vier Maersk-schepen op de planning, waaronder de uit Azië afkomstige triple E-klasse ‘Maren Maersk’.

De geautomatiseerde terminal op de Maasvlakte heeft het meest te lijden gehad van de besmetting met de uit Oekraïne afkomstige Petya-malware op 27 juni van alle 64 APMT-terminals wereldwijd. Ook de conventionele terminal APMT Rotterdam werd hard getroffen, maar kon eerder deze week weer gaan draaien.