Swissterminal laat zijn Swisstrain-dienst tussen Zwitserland en Rotterdam met ingang van maandag 10 juli ook de haven van Antwerpen aandoen.


In Duitsland wordt daarvoor als draaischijf voortaan de terminal in Neuss gebruikt in plaats van die in Duisburg. Er zijn wekelijks vijf vertrekken in beide richtingen. In Rotterdam worden de terminals van ECT Delta, APMT 1 en 2, RWG en Euromax aangedaan.

In Neuss kan er door de klant ook voor worden gekozen het resterende traject naar Rotterdam per binnenschip af te leggen. Daartoe worden binnenvaartdiensten gebruikt naar zowel de Maasvlakte-terminals als Uniport, Waalhaven en Botlek. Als agent in Rotterdam heeft Swissterminal Optimodal Nederland aangesteld.

Naar Antwerpen zijn er twee bargediensten per week. In de regio Basel zijn er drie vertrekken van de terminal Frenkendorf. Twee keer per week vertrekt de trein uit Rekingen in het kanton Aargau. Rekingen ligt midden tussen Basel en het Bodenmeer.

De spoordienst tussen Frenkendorf en Rotterdam ging in oktober vorig jaar van start. De markt heeft zich sindsdien sterk ontwikkeld, zegt Swissterminal, en ook de vraag naar een verbinding met Antwerpen nam krachtig toe.