APM Terminals Maasvlakte II ligt ruim een week na de aanval met het vanuit Oekraïne verspreide Petya-virus nog steeds voor het grootste deel stil.


Dat blijkt uit een update op de hoofdsite van de terminal operator. De terminal is alleen toegankelijk voor truckers om importcontainers op te pikken. De terminal streeft ernaar de komende dagen ook open te gaan voor spoor, binnenvaart en het afleveren van exportcontainers over de weg.

Voor het hervatten van de afhandeling van zeeschepen wordt nog geen prognose afgegeven, al is dinsdagavond wel de uit Antwerpen afkomstige ‘Nystad Maersk’ (2.200 teu) aan de kade afgemeerd. APM Terminals Rotterdam is sinds afgelopen maandag volledig operationeel en heeft tot en met komende zondag acht deepseaschepen op de planning staan.

Bij zusterbedrijf Maersk Line draait het boekingsportaal My.MaerskLine.com weer op volle kracht. De rederij zegt in een melding aan zijn klanten te kunnen zien ‘dat velen van u daar weer gebruik van maken’. Na de aanval sloot Maersk alle boekingskanalen af. Vervolgens werd stapsgewijs het boeken via onder meer EDI en Inntra weer mogelijk gemaakt.