Agro Merchants Group heeft het Poolse PTSL overgenomen. Dit bedrijf begon tien jaar geleden in geconditioneerd vervoer, maar breidde dit inmiddels uit met opslag van koel- en vrieslading.


Agro Merchants is een wereldwijde aanbieder van koel- en vrieslogistiek met ruim zestig vestigingen in elf landen in Europa, Noord- en Latijns-Amerika en Azië en de Pacific.

De overname van PTSL versterkt Agro vooral in Polen zelf en in Oost-Europa. Het overgenomen bedrijf beschikt over een nieuw magazijn voor vrieslading met een oppervlakte van 58.000 vierkante meter in de Poolse havenstad Gdansk.

In Gdansk, één van de snelst groeiede diepzeehavens in Europa, fungeert als toegangspoort voor lading uit andere delen van Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Gdansk biedt goede verbindingen met Midden- en Oost-Europa, onder meer via de DCT-terminal, op een steenworp afstand van het magazijn van PTSL.

PTSL, waarvan het management na de overname is gehandhaafd, richt zich op de gehele logistiek rondom bevroren vlees, zeevruchten, gevogelte, fruit, groente en zuivel. Het zorgt voor de douaneafhandeling, voor het invriezen van de lading, de verpakking en het aansluitende doortransport naar de eindbestemming.