Het ‘dak’ ligt op de vijfde en grootste LNG-tank op de terminal van Fluxys in Zeebrugge.


De 80 cm dikke buitenwand van de tank bestaat uit gewapend beton. Daarin zit een binnenkuip uit koudebestendig nikkelstaal. De tussenruimte wordt opgevuld met het isolatiemateriaal perliet. De tank heeft een hoogte van 45 meter, waarvan bijna de helft in de bodem is ingegraven. De buitentank heeft een diameter van 95,1 meter, die van de binnenkuip bedraagt 91,5 meter. Dat is goed voor een bruto inhoud van 195.000 m³ en een nuttige inhoud van 180.000 m³. De 1.360 ton zware stalen dakconstructie was eerst onderaan de tank aangebracht. Daarna is ze onder overdruk (20 mb) naar boven geblazen en daar in haar definitieve positie verankerd. Later komen er bovenop het stalen dak nog een isolatielaag en een 45 cm dikke laag gewapend beton.

Qua diameter zal de tank na voltooiing vermoedelijk de grootste ter wereld zijn. Er bestaan al LNG-tanks met een veel grotere capaciteit, maar die zijn smaller en hoger. De nieuwe tank zal vooral dienst doen om gas uit het Siberische schiereiland Yamal op te slaan. Dit gas bereikt Zeebrugge op schepen, uitgerust voor Arctische omstandigheden. Dankzij de bouw van een tweede steiger kan het er rechtstreeks naar conventionele LNG-tankers worden overgepompt. De extra tank moet een buffermogelijkheid bieden.